Борислав Гуцанов, БСП: Отпускането на заеми, заради лошо финансово състояние на общините, нарушава основния Закон за публичните финанси

Агенция „Фокус“

София. Отпускането на заеми, заради лошо финансово състояние на общините, нарушава основния Закон за публичните финанси. Това заяви пред Радио „Фокус“ Борислав Гуцанов, председател на Градския съвет на БСП – Варна и общински съветник. По думите му, никой от управляващите не е посочил в Народното събрание такава европейска практика. „Коя е тази страна, в която министърът на финансите или дори Министерският съвет ще бъдат над Народното събрание, няма такъв случай никъде по света. Ние променяме Конституцията или искаме да внесем нов елемент в управлението на държавите по света. Не искам да говоря за възможните злоупотреби по политическа линия да се подпомага една или друга община“, коментира Борислав Гуцанов. По думите му, никой не говори за развитие на икономиката и никой не говори, че тези пари, които взеха общините като заеми, не се влагат в икономиката. „170 общини, което е много над половината от общините в България, са в тежко финансово състояние“, подчерта председателят на Градския съвет на БСП – Варна.
Борислав Гуцанов допълни, че е необходимо развитие на общинската и държавната икономика, а не стимулиране на финансови злоупотреби. Трябва да се даде възможност на общините да имат по-големи приходи от данъците, които да използват за развитие на инфраструктурата и общинската икономика, препоръча Борислав Гуцанов.

Фейсбуки:

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *