БСП-Варна към здравния министър: Или си министър, или си кандидат за депутат

„Вчера министърът на здравеопазването и водач на листите за народни представители от два многомандатни района Костадин Ангелов, заяви, че прекратява отпуска си и предизборната си кампания и се връща в министерството заради влошаващата се ситуация с Ковид кризата. Подобно поведение е некоректно към избирателите и останалите участници в кампанията.

Или си министър, или си кандидат за депутат. Не може да се използва държавния ресурс за кампания в полза на една политическа сила. На практика, спираш кампанията, но продължаваш всеки ден да си по националните медии, което във всеки един смисъл си е кампания. При това на гърба на хиляди пациенти, които се борят с болестта.

Въпросът, който възниква е: Не е ли знаел министър Ангелов, че сме в ситуация на Ковид криза и той има задължения като министър на здравеопазването, когато се е заявил като кандидат за народен представител от ГЕРБ?

Въпросът е реторичен, а всичко прилича на добре обмислен план за използване на служебното положение за лични и тяснопартийни цели. И то в контекста на неадекватното управление здравната криза от страна на правителството, премиера и на самия Костадин Ангелов. Какво контролират премиерът и министърът на здравеопазването – Ковид кризата, напрежението у хората, които всеки ден получават разнопосочни сигнали и не знаят ще имат ли работа или не, или страха за живота им, за да не излязат да гласуват на 4-ти април и така купеният вот да реши съдбата на страната ни?

На фона на всичко това, считаме, че твърдението на Костадин Ангелов, че прекратява предизборната си кампания е невярно. Настояваме той да се оттегли с декларация като кандидат за народен представител от двете листи, които оглавява. Видимо е, че ще продължи да се възползва от безплатно ефирно време в качеството си на министър, както прави от първия ден на кампанията, и ще изпълнява политически си цели върху основите на здравето и живота на българските граждани. Това е грозно, обидно и неморално.“, се казва в декларацията на БСП-Варна.

Фейсбуки:

comments

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *